buurt

In onze straat vindt u:
de beste bakker in Brussel, het Horta Museum, een winkel met de naam “Retro Paradise”, een lekker Italiaanse visrestaurant, een bar die sluit bij dageraad, een drukker / atelier waar ze nog steeds gebruik maken van loden letters om te drukken…

Onze straat ligt in Elsene, met name in de wijk “Le Chatelain“.
Onze wijk wordt begrensd door de beroemde Louizalaan, een commerciële as die de Marollen en de Zavel verbindt met het Ter Kamerenbos, een bos in de stad.

De toegang naar de verschillende buurten van Brussel is heel eenvoudig dankzij de diverse tram-en buslijnen die zich op een een paar minuten van ons huis bevinden. Er zijn ook verschillende Villo-stations (het Brussels fietsverhuur netwerk) in de buurt van het huis.

In onze levendige buurt, op loopafstand vindt u:

  • restaurants voor alle smaken – van authentieke Italiaanse restaurants tot de Belgische brasseries, Aziatische gerechten, enz. Alle stijlen van bars, lokale, trendy, wijnbars, bierbars… En ook tal van take away restaurants als u liever van uw zonnige terras wilt genieten.
  • op woensdag, van ‘s middags tot vroeg in de avond, is er een gezellige marktje met verschillende Brusselse, Italiaanse, Afrikaanse, Aziatische kraampjes waar je gerechten ter plaatste kan opeten of mee kan nemen. U kunt zelfs ter plaats oesters eten met een glas witte wijn. Dit evenement trekt vele locals aan die samen genieten van de relaxe atmosfeer.
  • kleine buurtwinkels en lokale designer winkels waar u zeker originele Brusselse kadootjes kunt vinden om mee te nemen naar huis. De grote, internationale merken vindt u op de Louisalaan, op een paar minuten afstand.
  • in de buurt is er ook veel Art Nouveau architectuur te zien. U kunt bij ons een wandelkaart met de routes krijgen.